среда, 11. април 2012.

Uskrs kod mame i Kapkejk sa tri krema

Oduvek sam mislila da je sreća roditi se u porodici kao što je moja.Kod nas se slave dva Uskrsa i dva Božića,kad si dete to ima mnoge prednosti.Znate li onu Balaševićevu priču o tome?Potpuno je u pravu.
Ovog vikenda bio je Uskrs kod moje mame,sledećeg će biti ponovo.A klincima zec opet dolazi u goste:))
Ako se nečemu radujem za praznike to je okupljanje u roditeljskoj kući i mamina praznična trpeza,ove godine dopunila sam je svojom verzijom kapkejka.Ne zato što mama nije pravila kolače,nego zato što sam o njima sanjala predhodnih dana dok sam bila na uspešno izvedenoj misiji zvanoj "dijeta".O dijeti ću u nekom sledećem postu,u ovom pričamo o cupcakes.

Ovo na slici smo oni i ja:))
Recept je jednostavan i brz.
KAPKEJK:
TESTO-brašno250gr,prašak za pecivo 2 kašičice,soda bikarbona 1/2kašičice,šećer 175gr,kakao 3kašike,tamna čokolada sitno seckana 50gr,jaje 2kom.,mleko 250ml,ulje 90ml, sve to umutiti i korpice puniti do pola.Peći 20-30 minuta na 200C.
Korpice složim u veliki pleh,tako ih ispečem sve odjednom,naravno možete peći i u plehu za muffine.
KREM:Za ovu količinu (35kom),3 slatke pavlake ali ne one za šlag već pavlake za kuvanje,šećer 150gr,3 šlaga,lešnik 100gr,kokos 50gr.,1 limun.
Slatku pavlaku i šećer zagrevati dok se šećer ne otopi i pavlaka ne zgusne.Na slici se vidi gustina,toliko da vam ostaje trag dok mešate.
Podeliti krem na tri dela,u prvi dodati 100gr. mlevenog lešnika,u drugi 50gr. kokosa a u treći naribanu koricu i sok limuna.Svaki fil još nekoliko minuta zagrevati uz neprekidno mešanje.Ohladiti pa u svaki dodati po jedan umućeni šlag.Filovati ohlađene kolačiće.I to je to,uživajte u kapkejku sa tri krema.
Od sutra počinju pripreme za Uskrs i u mojoj kući,imam nekoliko novih ideja,ali o tome za koji dan.

10 коментара:

  1. Drago mi je da je misija uspesno zavrsena,zaslzila si ove kolacice koji izgledaju bas ukusno:))) Sto se jaja tice,malo sam se razocarala sto ne mogu nigde da nadjem bela jaja,ovih godina unazad ih je bilo,a ove ih nema,a htela sam da mi jaja budu ofarbana u nezne pastelne boje,nema sanse to da izvedem sa ovim zuckastim:))) ali videcemo sta ce da ispadne.

    ОдговориИзбриши
  2. Super frizura, divna haljina i mljac kapkejksi! Ja sam propustila da na fb stavim cestitku, pa ti ovom prilikom cestitam oba praznika! Vjeruj da sam se sjetila tvojih jaja, ne znam da ih neko oboji tako lijepo kao ti, pa se nadam i ove godine nekim slicicama :):)

    ОдговориИзбриши
  3. I've just seen them on fb dear and they made me very hungry!!^^ Lovely pic and I like your new hairstyle!:) Kisses my dearest!:*<3

    ОдговориИзбриши
  4. Hej draga ovo sve izgleda bas primamljivo, bas cu da ih napravim samo da se post zavrsi. Tebi i tvojoj porodici zelim Srecan Uskrs.

    P.S. Sa tom slatkom frizuricom izgledas kao djevojcica..sto bi reklo moje kumce ma secer,med,sladoled;)...ljubac draga

    ОдговориИзбриши
  5. Što ovo ukusno izgleda :)
    A ja moram da priznam da jedva čekam farbanje jaja sa mojima i uskršnjeg zeku, da imam 23 godine, ali i dalje zeka ostavi poklon, haha :D
    P.s. pa gde si bila nestala?

    ОдговориИзбриши
  6. Ošišala si se.Super je friz:)
    To je stvarno divna privilegija:)Uživaj u praznicima:*

    ОдговориИзбриши
  7. da to je baš dobro imati dva Uskrsa,pa dva Božića
    mmmm a cupcakesi su baš primamljivi

    ОдговориИзбриши
  8. Baš divno imati dvostruke praznike,vjerujem da ćeš se i ti sada nauživati u pripremama kod sebe,ovi kolačići su tako slasni,znaš da sam sladokusac veliki..a frizurica ma slatko ti pristaje zbilja...:)

    ОдговориИзбриши
  9. Bravo za ispunjenu misiju.
    Sretan Uskrs i dobar provod!

    ОдговориИзбриши