субота, 17. март 2012.

Tatina ćerka,jedan sasvim lični post

    Neki mi kažu da su mi postovi suviše lični,ja nemam problem sa tim.Lični su onoliko koliki je moj egzibicionizam,sa jedne strane.A sa druge nikada nisam imala problem iskazivanja sebe,bar na rečima,sa emocijama malo drugačije stoje stvari.
    Ovo je još jedan,prilično lični post.
    Često su mi govorili da sam tatina ćerka,mama kad je ljuta na oboje,familija kad vide da ličim na njega,muž kada prepozna model ponašanja.Naravno da sam tatina ćerka,čija bih drugo bila?
Dok sam bila mala,tata je bio na čelu svih muškaraca ovog sveta.Najlepši,najpametniji,najduhovitiji,...Ovako odrasla znam svaku njegovu manu,i razumem ih,možda zato što sam mu tako blizu.Ne tražim opravdanje za njegove greške,već žalim zbog njih.
Način na koji se u životu zabavljam,oštrina suđenja svima oko sebe,potreba za prijateljima,interesovanje za sve i svašta,ljubav prema sportu,istoriji,životinjama,Vojvodina u krvi i srcu,sve to sam dobila u nasleđe.Hvala tata.
    Sećam se svog iznenađenja kada sam shvatila da ima nekih sećanja od kojih mom ocu zasuze oči,kada sam shvatila da je njegovo srce iznenađujuće meko.Naravno ne uvek:)
Jedna od njegovih tajnih slabosti je Srem,prava Ahilova peta.Valjda smo svi slabi na svoju mladost,na korene.A moj tata je Sremac u svakom pogledu,osim po kilaži:))
Tako je i došlo do toga da ova "tatina ćerka" u svojoj dokolici napravi poklon tati.
    Od uvek volim da crtam,ali bog se poigrao sa mnom.Dao mi je pomalo od mnogih talenata,ni jednog dovoljno,crtam ali umetnik nisam,pišem ali nikada neću napisati ništa stvarno vredno,....Taman toliko da imam za ličnu upotrebu:D
    Kako me jedna pesma uvek razbije na atome tatine ćerke,"ima jedan kućerak u Sremu,mladost moja stanuje u njemu..."Pokušavam danima da za njega naslikam taj kućerak od kojih njemu krene suza a zbog kojeg bih ja tamburašima sve "novce" sveta dala.

Ovo je treća koju radim,predhodne dve su razočaravajuće!
Ovo je jedan od promašaja.Uradila sam i jednu sličicu za nas,samo mi moja Kaja kaže da sam mogla i lepše da je obojim:)))
Volim svoje skrovište od sveta,na vrhu kuće,pod mojim parčetom neba!
Toliko za ovaj vrlo,vrlo lični post.Nadam se da Vam ne smeta.
I zaboravila sam da Vam kažem da sam se ošišala!!Uživam u tome,a Vi uživajte u ovim lepim danima i prvom proleću!!

31 коментар:

  1. Hi dear, it is so nice of you! I like how you draw, you are really good on it, you should keep on:) Big kiss and have a nice day!:*

    ОдговориИзбриши
  2. Divno si, Jelo, ovo napisala! Ni malo pateticno, jer ti nisi ni nalik tako necemu. Iskreno i istinito, sto bi nasa deca rekla true! Ako se iskrenost smatra previse licnom, a slutim da je to po sredi,onda je neka velika zabuna u pitanju. Vidim da se ne smatra licnim kada okacis sta si jeo...Zato retko sta komentarisem, ovo je izuzetak. Ljub.

    ОдговориИзбриши
  3. volim "licne" postove jer u nijma ima toliko puno dimenzija, razina, nije ni bitno čega. Tekst je jako lijep, a meni se sviđaju i sličice kućerka. Nadam se da tata uživa pri pogledu na njega :-)))
    nekako valjda nisam previše upućena, pa ne držim do umjetnosti koja je sama sebi svrha: volim kada stvari pričaju priče!

    ОдговориИзбриши
  4. Verujem da je tata pokazao svoje 'meko srce' kada je dobio poklon. Moja slaba tacka je Macva, koja ponegde zna da podseti na Srem. Tvoji postovi su prijatni za citanje i licni taman koliko treba da budu. Samo ti slusaj ovcicu sa poslednje fotografije posta! ;)

    ОдговориИзбриши
  5. Divan ti je post, uzivah citajuci u ovo prolecno po podne.
    !Svidja mi se slika a jos vise tvoje parce neba......

    ОдговориИзбриши
  6. post je odlican,uzivala sam dok sam ga citala...

    ОдговориИзбриши
  7. Nice post!
    I hope you can return to my blog and maybe we become followers =)
    Have a great weekend!

    ОдговориИзбриши
  8. E da znaš, ja te baš zato čitam, što si tako i toliko osobna. Ako je i to tatina zasluga, neka bude ponosan. A što se talenata dobivenih rođenjem tiče-mislim da su precijenjeni na štetu onih koji se razvijaju radom i upornošću. To je, doduše, samo jedno (moje)osobno mišljenje. I zato- crtaj dalje!

    ОдговориИзбриши
  9. Анониман17. март 2012. 18:52

    Jeso moja bila si sentimentalna kad si ovo pisala, a posto smo iste sto se osecaja tice (nismo familija za dzabe) i meni se zamaglio pogled dok sam stigla do kraja. Voli vas Ota.

    ОдговориИзбриши
  10. Jako mi se sviđa cijela priča..i ja bih imala štošta napisati na tu temu,ali...

    Mislim da si presamokritična.Ali tko to od nas nije!

    ОдговориИзбриши
  11. Jedna suza se upravo slila niz moj obraz...ja sam luda za mojim tatom, osjecam ga kao ni jednu drugu osobu, i zato me ova tvoja prica dirnula i kako si samo pazljiva prema njemu..hvala ti za ovaj post, divan je...i pisi malo cesce Jeleeee..kiss!!!!

    ОдговориИзбриши
  12. Kako je lepo napisan post, što rekla jedna članica, imala bih mnogo toga da pišem na ovu temu, ali neka, možda nekog drugog puta :)

    ОдговориИзбриши
  13. Divan post,i neka je lični zaslužuje da to bude u punom smislu,divan je odnos između vas dvoje,tebi je Bog dao od svakog talenta i zaista si bogata,a tvom ocu kćer kakvu svatko samo može poželjeti..uživaj u svojoj novoj frizurici i lijepom vikendu:)

    ОдговориИзбриши
  14. Divan post! Baš si me raznježila...
    Pozvala sam te u izazov, pa svrati na moj blog :). Pozdrav!

    ОдговориИзбриши
  15. Hvala Vam devojke,valjda smo sve u stvari "tatine cerke":D

    ОдговориИзбриши
  16. ne znam kakvi bi trebali biti postovi, ako ne osobni? tuđi?
    u svakom slučaju, lijepo je znati priču iza nekog projekta, a ove tvoje sike su prelijepe!

    ОдговориИзбриши
  17. Pronasla sam se u tvom postu,jako ljep post.
    Divne crteze crtas i nisu promasaji,mislim da je svaki ljep na svoj nacin :)

    ОдговориИзбриши
  18. Kao jos jedna tatina kcer kazem ti da je ovo sto si napisala divno! I ja sam sigurna da imas itekako puno talenta da nacrtas ili napises nesto vrijedno. Obozavam tvoj kreativni kutak!

    ОдговориИзбриши
  19. meni su ove tvoje slike predivne, i baš volim tvoje lične postove,treba imati hrabrosti za to.. ja se još pomalo bojim odavati neke stvari o sebi tako ali već je bolje nego na početku, i samo ti još želim reći da jako cijenim to što iskomentarišeš svaki moj post, baš se obradujem tvojim komentarima :D

    ОдговориИзбриши
  20. Pa ovo je divno! meni je to baš super,sama ne praktikujem takve postove, tek na kiašičicu, ali ih volim, tako da samo napred, i sa njima i sa svim svojim mnogobrojnim talentima:)

    ОдговориИзбриши
  21. Šta da ti kažem...uspela si da me rasplačeš...i ja sam tatina ćerka!!! Divan post zaista!
    A to što kažu su ti postovi lični, ja ne vidim šta je tu loše?! Meni se to i dopada...Ma samo tako nastavi ;))

    ОдговориИзбриши
  22. I ja sam tatina cerka:-))
    Kucerak u Sremu je predivan, tvom tati sigurno najljepsi:-))

    ОдговориИзбриши
  23. Savrseno, bez imalo patetike i trivijalnosti, prikazana osecanja duse na jedan futuristicki nacin koji nije iskocio iz mita zvana porodica, bravoooo.Vracanje korijenima, bez imalo egzibocionizma...

    ОдговориИзбриши