уторак, 12. април 2011.

Kome sam sad lepa?

    Kako mi se čini,neke stvari u mom životu su se zauvek promenile!Na gore.Na primer strelica na mojoj vagi uporno ide na gore.Lepo je bilo nekad,jedem sve što želim i koliko želim a kilaža ista.U stvari o njoj nisam ni razmišljala,osim kada mi neka prijateljica koja se celog života muči sa istom ne ukaže da je nepravda da neki jedu sve a neki ne mogu ništa.
    E paaa,ne može više tako.Svaki u slast pojeden zalogaj ove zime,ostao mi je zapisan.Uglavnom na pogrešnim mestima.U dilemi sam da li da budem očajna ili da primenim novi standard lepote u svom životu.Mom mužu se ovo za sada dopada,i mojoj mami.Da li su mi oni objektivni kritičari...?
Slika i prilika lepote mojoj mami je MM.Lepa je,da,onako ženski.Ali nisam ja MM.Teško mi pada ali beli kupaći sa ovom kilažom sigurno mi ne bi stajao kao njoj.U stvari plašim se da mi ni jedan neće stajati...
Kada su muževi u pitanju,a i oni drugi muškarci koji nisu ničiji muževi,verovatno bi se složili sa mojom mamom.Dugo sam odbijala to da priznam,ali ma koliko bili savremeni i emancipovani oni ipak vole žene od krvi i mesa.Sa posebnim naglaskom na to meso.
   I šta sad?Da mučim sebe,prestanem da večeram i pronađem neku podnošljivu dijetu?Ili nastavim da uživam i budem lepa svom mužu i da se nadam da će se promeniti standardi lepote u ovom svetu.
Na strašnim sam mukama.Volim ja slaninicu ali ne na sebi,na stolu mi je draža.
   Mislim ipak da ću se odreći večere za početak.To znači da ću narednih dana biti malo nervozna.Nemojte se čuditi ako naredni postovi budu zli i zajedljivi,to prazan stomak progovara...

7 коментара:

  1. Daj Jele, nemoj da te tucem. Ti sjajno izgledas! Ali razumijem tvoje muke, i ja ih imam, kao i svaka od nas. Ja sam sebi katastrofalna u ogledalu, ne smijem se vise ni gledati. A nista ne poduzimam, uvijek ima nesto vaznije. Ono sto je sustina svega - uz cvrstu volju sve se moze, to sam se na vlastitoj kozi uvjerila. Tako da nema problema :):)

    ОдговориИзбриши
  2. Uh šta da ti kažem,Jele, biće da su godine u pitanju :) Ja nikad u životu nisma bila tako fizički aktivna kao ove zime -
    fitnes/taeboo/zumba :2-3 puta sedmično
    skijanje/višesatno pentranje na planinu : svake nedelje
    Doručak - samo pahulje i jogurt, dobro i mala country cokoladica i nekad banana :D
    i vaga stoji kako stoji...

    ОдговориИзбриши
  3. i ja mislim Nadi,sve se menja sa godinama:((

    ОдговориИзбриши
  4. isti slucaj...isti problem...videces u subotu!!!! I nema veze sto me drugi ubedjuju u suprotno,vaga,ogledalo,moje uske farmerke,a i moje oci ne lazu!!!! Ja bre volim da sam po ovim novim standardima,znaci nista salo i celulit,a to je tesko sa godinama odrzati,doduse i ne trudim se dovoljno iako stalnoooo planiram da pocnem da vodim racuna:))))jel ti ovo nesto poznato???:)))Ali ajd sto je to testo,pocela sam da primecujem i delovanje gravitacije na mom licu....uuuu to je isto problem:)))

    ОдговориИзбриши
  5. Jele kako mi je drago da si počela da pišeš..odlične teme draga moja..ja samo čekam i Marijanu..mislim da bi ona bila odlična bloggerka..ali da i ja nešto kažem o tim cm viška odnosno kako sve mi žene imamo isti problem..ko o žemu žene o kilama...mene živo zanima kako to sve izgleda iz muškog ugla..ja mislim da je to njima sve pomalo smiješno...elem da se i ja priključim silnim žalbama...sad sam trenutno na programu dr.feelgood-a, morala sam dobro da se korigujem pogotovo što se tiče doručka..jer me je na poslu ubijala ta brza i nezdrava hrana..3xsedmično vježbe, bazen,na posao pješke..jedino ja nikad ne večeram, što mi je on rekao da je greška..treba da se večera obavezno da bi se ubrzao metabolizam, voće zabranjeno uveče..ma svakakva čuda, mogla bih da pišem o tome satima..čitav život sam se borila koliko sam bila mršava a sad se borim sa malim šlaufčićem i naravno gdje me cure sa fitnesa koje su malo punije stalno ubjeđuju kako je to sexy ;))))...ali one samo sebe lažu, ja se sa tim ne mirim...a za rezultate vam javim;)))...

    ОдговориИзбриши
  6. Dopada mi se tvoj blog sto imam sta kvalitetno da procitam na njemu. Ne znam sta si po profesiji, ili da li ti je pisanje hobi, ali definitivno imas talenta za to. Malo je takvih blogova. I zato cu nastaviti sa zadovoljstvom da ga citam.

    A ovaj tekst je skroz simpatican. Evo, da ti kazem ja, koja sam ceo zivot imala i imam viska :) Ranije sam se sekirala, i iskreno da ti kazem, ili ces da naucis da volis sebe sa tim kakva si ili prestani da jedes, izgladnjuj se i bices takva kakva zelis. Naravno, ja sam za prvu varijantu. Postoje zene koje su lepse kada imaju mesa na sebi, nego kada su kosturi. Devojke su danas postale daskare, i sve slice jedna drugoj. A ne stoji mrsavo svakom. Ustvari, muskarci ne vole mrsavo, vole lepo oblikovano. I uvek kako svi kazu ''da imaju za sta da te uhvate''. Iskreno, i ja volim muskarce koji imaju mesa na sebi, a ne slim frajere.

    Ali, oduzicu ovaj post, izvini, inspirisao me da ti ispricam nesto. Jednom sam dosla kod decka bez sminke, a nisam bila u nekom letnjem, znaci reprezentativnom stanju, i njegova komsinica, koja je prelepa, nas je pozvala na kafu sa njom i njenim deckom na terasu. Naravno, negodovala sam, da bi mi decko rekao - ''Ma, daj sta ti je, treba da vidis nju bez sminke!'', sa divnim i predobrim izrazom lica, zeleci da se ne opterecujem glupostima. I eto, kako muskarci prosto umeju da ubiju u pojam, a u sustini ti zele dobro, jer si im lepa kakvu su te odabrali.

    Takodje, svaki put kada sam mislila da sam se popunila, svidjala sam se nekima, a ja sam se iscudjavala kako je to uopste moguce. A cinilo mi se da me samo dede i matorci primecuju na ulici, jer ih podsecam na njihove zene iz mladih dana. Eto vidis nas zene, sta se nama sve vrzma po glavi. Tako da preporucujem, vezbanjem pretvoriti telo u misice i meso :) i bili lepo popunjen :)

    Pozdrav!

    ОдговориИзбриши