четвртак, 27. децембар 2012.

Mala kutija sa blagom

   U nasoj porodici ja sam sakupljac,skupljam sve,stare fotografije,babine recepte,uspomene.
Od pre neki dan i ova kutija je u mom vlasnistvu.Kutija sa novogodisnjim ukrasima moje bake.Zvala sam je majka,jer je takva bila,esencija ljubavi...
Ova kutija me vraca u dane detinjstva,kad je prvi nagovestaj praznika bilo kicenje malog bora u njenoj kuhinjici gde su se pravili sitni kolaci i gde sam bila prva u redu za lizanje fila sa varjaca.U dane kad sam pokusavala da ugledam Bozic Batu kroz prozor,dok proverava da li sam dobra.U prvi u nizu praznika koji su se slavili u nasoj porodici od 24.decembra pa sve do 14.januara,blago nama deci:)





Vecina ukrasa je jos iz vremena kad je moja mama bila mala,danas nisu bas svi za upotrebu. Ali neki od njih su savrseni!Ove sisarke sa snegom,staro zvono,deda mraz a moj omiljeni mesec ceka malu intervenciju(neko mu je pokidao vrhove,sumnjam na mladjeg brata:)))

Ovako je izgledao deda Mraz pre coca-cole.

Zvonce i sisarka







9 коментара:

  1. Jao ja sam odusevljena, pa to je neprocjenjivo bogatstvo...eh da ja imam takve uspomene;)

    ОдговориИзбриши
  2. savršene su šišarke! Imati tako nešto znači imati kartu za putovanje u vlastitu prošlost... moji roditelji imaju običaj kićenja bora sa susjedima u svom ulazu. Druže se, piju kuhano vino i pjevaju božićne pjesme. Nisu to neki fancy ukrasi, uglavnom ono što možeš ostaviti u javnom prostoru bez bojazni što će biti ako nestane. Makar nikad ništa ne nestane, prošle sam godine ukrala neku odbačenu staru gljivicu koja nekome više nije reprezentativna za kućni bor, vjerojatno iz tog perioda! Puno mi znači i kraljica je mog bora!

    ОдговориИзбриши
  3. Obožavam stare ukrase,to ti je zaista neprocjenjivo blago koje zbilja treba čuvati,ja sam u stalnoj potrazi za sličnima,vrlo se rijetko više nalaze:)

    ОдговориИзбриши
  4. Neprocjenjivo...Ponekad se živa pojedem što nisam bila pametnija,mada sam dosta toga sačuvala.

    Želim ti sve najbolje!

    ОдговориИзбриши
  5. Stvarno neprocjenjivo... ukrasi koji pričaju tople priče o prošlosti i djetinjstvu!
    I kako si za baku predivno napisala... esencija ljubavi:)

    ОдговориИзбриши