четвртак, 19. мај 2011.

Putujem,putujem...sreća moja pa umem da maštam

     Čim sine prvo sunce,ja bih na odmor.Od zlatne ribice,dobre vile ili bogatog ujaka iz Amerike ni traga ni glasa.Zato ja lepo u svojoj glavi putujem li putujem...Nisam jedina,sinoć vidim i Jelena.K-"Ko ne voli cipele,ne voli ni ljude",putuje li putuje:))Ona na Hvar,ja na Siciliju...
Malo bih obilazila pijace.
Sedela u hladu vinove loze i pila crno vino.
Uživala u svemu što Sicilija može da mi pruži.

Malo njuškala istoriju...
Sve sam isplanirala,i kućicu pronašla,još samo da se onaj ujak sa početka posta pojavi i ispuni moje želje...


Kuvanje u ovoj kuhinji bi bilo dečija igra,uživanje...
Ovde se spava,a ovde se kupa!!!
Plaža je 200m udaljena od kuće
Ova kućica zove se "Baglio delle Gazze",nalazi se na zapadnoj strani ostrva.Ima 5 spavaćih soba i 4 kupatila,u njoj može boraviti 10 do 12 osoba,cena za 7 dana u špicu sezone je 3800,a u maju i septembru samo 2500.Slobodnih termina još uvek ima,npr. od 30.maja do 9.juna!!!Taj termin bi mi savršeno odgovarao:)))
Ja stvarno ne razumem zašto je onaj Korleone uopšte odlazio odavde???

15 коментара:

  1. Ja bih rado s tobom na Siciliju,tvoji postovi su mi pravo osvježenje i ovim sam se divno osvježila..pusa!

    ОдговориИзбриши
  2. Prva asocijacija na siciliju su Arancini mljac...inače sam imala tu sreću tako da sam jedno vrijeme provela na Siciliji..Catania mi je bila baza..ali sam najviše vremena provodila u Taormini koja je božanstvena..zaista je jedinstvena, mogla bih da ti pričam o njoj danima...od svega najviše su me se dojmili ljudi...a ti si izabrala divnu zamaštanu destinaciju za posjetiti!!!

    ОдговориИзбриши
  3. Eee kako mi ovo divno izgleda. Sicilija je moja pusta zelja godinama, sto radi mog budzeta, sto radi agencija koje godinama nute jedne te iste aranzmane, a Sicilija im nije bas 'omiljena'.

    ОдговориИзбриши
  4. znaci ovaj tvoj post je mene nagovorio da se i ja pojavim ovde sa komentarom. Nije mi bilo dovoljano ni to kada si napravila post sa mojim fotografijama vecme je nesto povuklo kada videh post o Siciliji. Ziveo sam u Italiji i moram da priznam da je Sicilija jedan od najmarkatnijih regiona Italije.
    Evo moje tri asocijacije na Siciliju
    1. Hrana => Spaghetti alla contadina http://bit.ly/m5IwZE
    2. Miris/Moda => Dolce & Gabbana http://bit.ly/mls88D
    3. Film => Cinema Paradiso http://bit.ly/QcKEX
    U savkom slucaju tvoj post inspirise. Hvala ti :-)

    ОдговориИзбриши
  5. TV,za 2. i 3. potpuno se slažem,a za hranu proveriću pa ću ti javiti svoje utiske.U svakom slučaju hvala na komentaru:))

    ОдговориИзбриши
  6. Predivno mjesto za odmor! Predivne fotografije! Ugodan vikend!:)

    ОдговориИзбриши
  7. Predivno,predivno,predivno.Molim jedno mjesto i za mene.A dotle,idem i ja kopati,možda nađem svojeg ujka,tetku,koga god,a onda ću tebe uzeti kao vodiča.

    ОдговориИзбриши
  8. ajde bre da se skupimo pa da podelimo troskove:)))))

    I ja zelim tamo,ali sa mojom sitnom decom cu morati malo da popricekam:)))))

    Divne slike,zaista prijatna atmosfera ovde kod tebe:))))

    ОдговориИзбриши
  9. Divno, divno, divno! Stvarno si i mene ovim lijepim fotografijama povela na putovanje! Pratim te!

    http://fashiondisorderbymms.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  10. Анониман22. мај 2011. 01:06

    meni ostaje jedino da proputujem ovako kao i ti po Siciliji.Zivela sam u Italiji ali mi je ona uvek bila nekako jako daleka i nedostizna:)))
    imas poklon na mom blogu

    ОдговориИзбриши
  11. Xe xe! I ja pucam na Siciliju ovog leta...Izgleda da će SI postati nova "Greece" za srpske turiste, što mene negde i raduje!

    ОдговориИзбриши
  12. Анониман9. јун 2011. 21:48

    Ima li jos slika i informacija

    ОдговориИзбриши
  13. Hahaha, divan tekst :) Iznenadio me na kraju, lep preokret :) i zavrsetak. Eh, cesto i ja u glavi odlutam na neko od divnih mesta nase planete, a Sicilija je zaista italijanski raj. A tek Sardinija...e o tome sanjam! Ako ti se dopada Italija, mozes da pogledas na mom blogu, pisala sam o gradicu po imenu Diamante, nalazi se u Kalabriji. Verujem, svidece ti se. Gradic sa dusom :)

    ОдговориИзбриши
  14. Ah ta Sicilija:)i ja mastam o njoj pa nadam se da ce nam se zelje u nekom momemntu i ispuniti:),sinoc kada sam dosla kuci odma sam otisla na turisticke agencije ali nazalost moj budzet za ovu godinu se nikako ne uklapa:(, ne znam samo sto sam dala silne novce prosle godine na Alanju,jer tamo nista pametno nisam videla sem toplog mora,doduse to me je jedino i privuklo da odem tamo jer je bio kraj septembra, ali nema veze bice prilika...:)
    Kada si mi opisivala ovu kucu otrilike sam je ovako i zamislila:))..sto bi to bilo lepo putovanje da mozemo sve zajedno da odemo tamo:)))..obozavam Italiju:)Maja

    ОдговориИзбриши